Massages

Ontspanningsmassage

Dit is een uitgebreide massage van een lichaamsdeel of het hele lichaam om helemaal tot rust te komen en te ontspannen. Deze massage activeert de bloedcirculatie en helpt afvalstoffen af te voeren. Een ontspanningsmassage wordt aangepast aan uw lichaam en aan de behoefte van uw spieren zodat elke massage weer wat anders zal aanvoelen. Het doel is om u en uw spieren te laten ontspannen en eventuele spanning weg te nemen of te verminderen en uw algehele welbehagen te vergroten. De huid en de spieren worden voornamelijk door middel van knedingen en strijkingen en met gebruik van olie gemasseerd.

Een massagevorm waarin zowel de kennis van de Westerse gezondheidszorg als de Oosterse filosofie een belangrijke rol speelt. De mens wordt niet alleen als lichaam gezien, maar als een dynamische eenheid van lichaam en geest.
Deze massage kan zowel preventief toegepast (ontspanning of stimulatie) als op een specifieke klacht worden gericht.

Sportmassage

Een massage gericht en afgestemd op het lichaam en de gebruiken van een sporter. Als u uw spieren intensief gebruikt heeft u ook passend onderhoud nodig. Spieren en gewrichten worden meer belast en massage kan helpen bij een sneller herstel na de inspanning of als voorbereiding op uw sport. Mijn behandeling kan ook onderdeel zijn van uw herstel nadat u bij een fysiotherapeut onder behandeling bent geweest om met plezier en gezond uw sport weer op te pakken.

U zult merken dat het masseren van de spieren voor of na het sporten een bijdrage kan leveren aan uw doelen binnen de sport. Dit resulteert in meer bewegingsvrijheid en het makkelijker kunnen uitoefenen van uw sport.

Seniorenmassage

Een warme, liefdevolle aanraking beperkt zich niet tot leeftijd en is een leven lang van enorm belang voor ieder mens. Van jongs af aan worden wij aangeraakt, maar veel ouderen moeten aandacht en aanraking ontberen, wat een gevoel van geïsoleerd zijn kan vergroten. Een seniorenmassage heeft naast een verlichtende werking ook een grote emotionele waarde, namelijk aandacht. Een seniorenmassage wordt met beleid gegeven; zo houd ik bijvoorbeeld rekening met een dunnere en gevoelige huid. De massage geeft een algeheel gevoel van ontspanning en welbehagen en u hoeft niet de deur uit.

Esoterra stoelmassage

Bedrijven hebben baat bij medewerkers die goed presteren en niet worden gehinderd door stress- of rsi-klachten. Een regelmatige stoelmassage werkt preventief en voorkomt ziekteverzuim. Een massage van 20 minuten waarin 90 verschillende drukpunten worden behandeld, verhoogt de productiviteit. Via een op een traditionele Japanse drukpuntenmassage gebaseerde behandeling wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden hoofd, nek, schouders, rug, armen, handen en bekken door de kleding heen behandeld. Het resultaat is een ontspannen medewerker die zich fris en in balans voelt. Deze massage kan ik geven op beurzen, bij instellingen en bedrijven. Het voordeel voor u als werkgever is een alerte en energieke werknemer.

Hotstone massage

Een massage met vulkanische en door de tijd gepolijste stenen die worden verwarmd tot ongeveer 40 graden en over de huid worden bewogen. Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te dringen, met een effectieve ontspannende diepe werking als resultaat.
Het lichaam wordt eerst ingesmeerd met een neutrale olie waardoor de stenen goed kunnen glijden over de huid tijdens lange, rustige en cirkelvormige strijkingen. Deze massage voert o.a. afvalstoffen af, draagt bij aan ontgifting van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam weer in balans brengen. De hotstonemassage is met name geschikt bij stress, spierproblemen, gewrichtsproblemen, spijsverteringsproblemen en slechte doorbloeding.